miércoles, septiembre 15, 2004

Cartas y fotos de Cortazar

Todos aquellos que quieran documentarse un poquito más para la propuesta de Jesús, están de suerte. El archivo fotográfico y epistolar del escritor argentino Julio Cortázar forma una de las tres exposiciones del festival literario Kosmopolis del Centre Cultural Contemporània de Barcelona (CCCB). Las otras dos exposiciones se centran en la faceta pictórica del Premio Nobel de Literatura, el chino Gao Xingjian y en el concepto del hipertexto (Fuente: 20 Minutos Barcelona).

Lugar: CCCB. C/ Montenegre, 5

NAOCAT.COM - Nova Web de contes.

Explicar contes, històries, rondalles, llegendes... és una activitat apassionant a la que s'hi dediquen un munt de persones. Arreu de tota Catalunya podem trobar narradors i narradores que desitgen compartir les històries que els han atrapat. N'hi ha de tots tipus: pels més petits, pels adults, per aquells i aquelles que no tenen edat; per abans d'anar a dormir, per gaudir d'un matí, per acompanyar un bon cafè a mitja tarda... Naocat neix per ajudar a trobar-les, per informar-nos de totes les "contades" que es duen a terme a Catalunya i per promoure i donar difusió a la narració oral. Naocat ofereix senzillament: informació i comunicació. Tothom pot fer servir naocat, un espai virtual destinat a la difusió de la narració oral a Catalunya.

Aquest espai presenta diferents apartats, entre els que es destaquen: la seva secció "Cartellera", que permet trobar on i quan es poden escoltar contes; per assabentar-se o informar de les novetats, hi ha la secció "Notícies"; si a algú li ve de gust parlar sobre contes, es pot fer ús del "Fòrum"; i un altre apartat fins i tot permet als narradors i narradores informar directament de les seves contades, així com deixar el seu currículum.

En el fòrum hi ha un espai reservat als narradors, per parlar de narració oral o per programar les seves sessions. És un instrument que no només ajuda als narradors a comunicar-se, sinó també a muntar activitats plegats, conèixer altres narradors i narradores, organitzar events, jornades, maratons, etc. amb altres persones o amb programadors. Els programadors d'activitats de narració o els responsables i dissenyadors de projectes de narració (sessions, tallers, cursos, mostres...), poden consultar els currículums i les dades de contacte dels narradors i les narradores per una part i, per una altra, tenen la facilitat de donar difusió als actes que organitzem.

En general, crec que és una web força interessant per a tots aquells/es que us agraden els contes, tant llegir-los/escoltar-los com escriure'ls.

domingo, septiembre 12, 2004

El logopeda

Joan Eizo és logopeda. Avui, dia 254 de l'any 2204, ha estat convidat per un mitjà de comunicació a un col·loqui sobre El Diàleg. Actualment treballa al departament de Defensa de la Confederació Nord Cat.

Mentre es prepara per l'entrevista repassa mentalment els punts que considera interessants i que vol destacar en la seva exposició. Evidentment, realitzarà una anàlisis sobre el canvi produït durant els darrers dos-cents anys en el pressupost destinat a Defensa. La gran fita aconseguida en aquest període ha estat capgirar la proporció de recursos destinats a armament afavorint les tècniques i les polítiques positives de relacions. Però també vol destacar que el seu paper només és de mediador entre confederacions, els veritables protagonistes són els pobles i els seus representants que fan possible que la defensa es concentri en el diàleg. Si el moderador li permet una anècdota, explicarà que en el passat els professionals del seu ram es centraven en ajudar a les persones que tenien dificultat en pronunciar.

Un darrer cop d'ull al mirall abans de la connexió remota li retorna la imatge d'un home satisfet d'ell mateix i de la seva generació.

jueves, septiembre 02, 2004

II Premi de Relats Hiperbreus Grau Miró 2004

El president de l'Associació de Veïns i Veïnes Coll-Vallcarca, el senyor Salvador Barrau Viñas, deprés de donar les gràcies als escriptors per la seva participació en aquesta convocatòria ha convidat als amics i familiars als lliurament de premis que tindrà lloc el dia 11 de setembre a les 18 hores en el Centre Cívic del Coll, pregant comunicar l'assistència a l'esdeveniment.

Convocatoria de Dorum

Tras unos cuantos meses de tenerla preparada en el cajón, he desempolvado mi selección de cuentos de Cortázar... En ella encontrareis muchos de los cuentos que más me han gustado, un cuento que no he leído y me apetecía leer (Autopista del sur) y dos prosemas preciosos (como punto final).

Son sólo 53 páginas, creo que se puede leer muy rápido, así que yo propondría que nos viéramos de aquí a 3 semanas más o menos para hablar sobre Cortázar y hacer todas esas cosas que tanto le gustan a él y a sus personajes (escuchar jazz, convertirse en osito, beber mate, ...).

Espero que lo disfruteis mucho!

P.D. No ha entrado en la selección uno de los cuentos que más me gustan de él: "Lugar llamado Kindberg" (de Octaedro)... una lástima que no lo haya encontrado.

[ descargar selección de cuentos ]