miércoles, septiembre 15, 2004

NAOCAT.COM - Nova Web de contes.

Explicar contes, històries, rondalles, llegendes... és una activitat apassionant a la que s'hi dediquen un munt de persones. Arreu de tota Catalunya podem trobar narradors i narradores que desitgen compartir les històries que els han atrapat. N'hi ha de tots tipus: pels més petits, pels adults, per aquells i aquelles que no tenen edat; per abans d'anar a dormir, per gaudir d'un matí, per acompanyar un bon cafè a mitja tarda... Naocat neix per ajudar a trobar-les, per informar-nos de totes les "contades" que es duen a terme a Catalunya i per promoure i donar difusió a la narració oral. Naocat ofereix senzillament: informació i comunicació. Tothom pot fer servir naocat, un espai virtual destinat a la difusió de la narració oral a Catalunya.

Aquest espai presenta diferents apartats, entre els que es destaquen: la seva secció "Cartellera", que permet trobar on i quan es poden escoltar contes; per assabentar-se o informar de les novetats, hi ha la secció "Notícies"; si a algú li ve de gust parlar sobre contes, es pot fer ús del "Fòrum"; i un altre apartat fins i tot permet als narradors i narradores informar directament de les seves contades, així com deixar el seu currículum.

En el fòrum hi ha un espai reservat als narradors, per parlar de narració oral o per programar les seves sessions. És un instrument que no només ajuda als narradors a comunicar-se, sinó també a muntar activitats plegats, conèixer altres narradors i narradores, organitzar events, jornades, maratons, etc. amb altres persones o amb programadors. Els programadors d'activitats de narració o els responsables i dissenyadors de projectes de narració (sessions, tallers, cursos, mostres...), poden consultar els currículums i les dades de contacte dels narradors i les narradores per una part i, per una altra, tenen la facilitat de donar difusió als actes que organitzem.

En general, crec que és una web força interessant per a tots aquells/es que us agraden els contes, tant llegir-los/escoltar-los com escriure'ls.