domingo, noviembre 30, 2003

PUBLICITAT

Crec que em faig gran. I d'això me n'adono cada dia, en cada moment. Però quan més patent es fa és quan miro els anuncis publicitaris. Se suposa que n'hauria d'entendre una mica (no massa, però sí una mica). La meva formació es va dirigir directament al món del màrketing: totes les assignatures optatives i de lliure elecció d'A.D.E. n'estaven relacionades i després em vaig embarcar en fer un post grau. Però ara em miro els anuncis i no els entenc. Que vol transmetre l'anunci de coca-cola amb aquell pirat cantant? A qui va dirigit l'anunci de “lo mas grande de Lotus” amb el rellotge esclafant a tota una ciutat? No en tinc ni idea.

Però el més dur de tots els spots publicitaris és el del Ministerio de Hacienda. Que algú m'expliqui com pot ser que al reduir els impostos:
S'afavoreix als més dèbils !?
Es redueix el frau fiscal !?
S'aconsegueix una societat més equilibrada !?

I hi ha qui s'ho creu! Pel que jo conec, els impostos ens permeten un beneficis socials als que pot arribar tothom. Permeten una sanitat i una educació, per posar dos exemples bàsics, pagada pels que més poden (els que més rendiment trauen de la societat) per al conjunt de la població. Serveixen perquè la persona del teu costat tingui les mateixes oportunitats que tu, sense que el tamany de la butxaca tingui res a veure.

Que algú m'ho expliqui, jo hauré de revisar els apunts... però crec que tot es redueix a pura política propagandística.