miércoles, junio 28, 2006

COM EN UN POT TAN PETIT POT CABRE-HI TANTA CONFITURA


Estic preparant un capdesetmana a Caldetes amb amigues de la infància. Segons Frankenstein, els companys de la infància sempre tindran sobre el nostre esperit un poder que difícilment pot aconseguir un amic posterior ja que poden jutjar les nostres accions amb més encert pel que fa a la integritat dels nostres motius. No sé si és veritat, potser això té sentit en un món en el que Estrasburg-Londres era un viatge d'unes quantes setmanes, però avui...

Doncs fent els preparatius m'he adonat que l'oferta d'aquesta petita població del Maresme és rica, variada i interessant i potser a algú més se li ha passat pel cap fer-nos una visita. Perquè us engresqueu us presento algunes de les activitats que estem planejant fer.

Platja: Evidentment teniu l'opció platja, o sigui que ningú es deixi el banyador en fer la maleta. Però podeu anar-hi a una hora poc convencional... de nit?... qui s'atreveix?

Corredor: Aquí al darrera teniu el magnífic Corredor. Hi ha un dolmen, unes quantes fonts i, a la tardor, fins i tot bolets. S'arriba pràcticament en cotxe, però jo proposaria posar també calçat apropiat a la maleta. Segur que hi ha més d'un camí demanant ser seguit.

Banys termals: Aigua a 38,8ºC que, juntament amb la seva composició, està indicada per tractaments del reuma, afeccions respiratòries, aparell locomotor... Hi ha moltes opcions. Per exemple: bany termal (5.7 EUR), bany de bombolles (8.04 EUR), hidromassatge (8.04 EUR)... i pels més atrevits electroteràpia (4.21 EUR).

Spa: Pels més selectes es pot substituir l'opció bany termal per la d'Spa (amb més glamour). Els tractaments d'un dia són variats, per exemple: envoltant d'algues, banyera d'hidromassatge amb aigua de mar, tractament facial amb concentrats màrins i una infusió (deu ser perquè no et deshidratis) per "només" 120 EUR... És una opció.

Poesia i +: Aquest any s'ha iniciat el Festival d'Estiu de Caldes d'Estrac amb el nom
Poesia i +. Recupera la tradició d'anys anteriors en que es realitzava un festival de poesia i s'amplia amb nous espectacles. És una oferta que inclou 16 actes amb noms molt significatius de l'escena artística. En destaco dos:
  • Dissabte 22 de juliol, a les 22 h (PER)VERSIONS (6 EUR)
    CIA. PUOTES: JORDI COROMINA; NOËL OLIVÉ; PEP CRUZ
  • I a les 24 h EL DIT A LA LLAGA (Gratuït)
    JORDINA BIOSCA NARRADORA


Fundació Palau: Teniu dues possibilitats. D'una banda anar per lliure i gaudir de les coleccions del museu, en especial dels Picasso (3 EUR per persona). D'altra sol·licitar una visita comentada (60 EUR per 15 persones). Molt recomanable si encara no heu anat...

Passeig Caldes: Visita al poble. La pròpia Fundació organitza una visita cultural amb explicació d'anècdotes, lectura de poemes relacionats amb el poble, relat de llegendes... Interessant però nogratuïta (65 EUR per grup). Si decidiu agafar en un pack la visita a la Fundació i al poble us fan un preu especial 100 EUR per grup.

Maria del Mar Bonet: La sala itinerant de la Fundació acull una exposició paissatgista de la cantautora. Us proposen una visita guiada per l'exposició i una petita sortida al parc on us proporcionaran material i un monitor que us iniciarà en l'art de dibuixar... Perquè feu aquesta cara? Pot ser molt divertit! Suposo que no s'ha de saber cap cançó. Per si de cas puc deixar un cd d'ella on canta la Santa Espina de manera que se't posa "gallino de piel". Només 65 EUR el grup.

Menjar: Al poble hi ha una àmplia oferta molt interessant. Per exemple: Pizzeria (amb amanides i pizzes realment bones i amb alguna especialitat de temporada molt sugerent, preu mitjà), Taller (cuina de mercat on la brasa té una especial importància, preu mitjà-alt), Tet-a-tet (vinacoteca amb piano en directe on preparen amanides, taules d'embutit i postres realment deliciosos preu mitjà-alt, depenent molt de l'ampolla que demaneu... ) i Sunyé (excel·lent cuina, s'ha de provar... preu alt).

Què? Algú es passarà per Caldetes aquest estiu?