sábado, mayo 01, 2004

Una nit perfecta

Més del que m’esperava... i les expectatives eren moltes.

Filmoteca: No Pasarán! Album souvenir. El propi Henri-François Imbert (director, productor, guionista...) va presentar un documental amb final sorprenent. Se’m va posar la pell de gallina, pel tema que tracta i per com el tracta i perquè durant uns segons vaig poder sentir parlar català (subtitulat en francès i castellà).

Sopar: Zapatilla, croquetes, empanades i Ribeira, a preus més que decents.

Copes: de bar en bar, prenent Rioja en copes de cristall estilitzades i gaudint de la conversa d’un amic, compartint records i proposant tornar a veure Ciutadà Kane.

El millor de la nit: El Despertar, café en vivo. Aquest local situat a c. Torrecilla del Leal núm. 18 està decorat amb bocins d’història. La magnífica caixa registradora encara s’utilitza, els sortidors de cervesa funcionen a la perfecció i els mobles restaurats semblen haver estat allí des del principi dels temps. Un lloc magnífic on, els divendres i els dissabtes, es pot escoltar jazz en directe (hi ha fotos dels músics, entre ells el David). El regenta Juan, un senyor de barba blanca simpàtic i amable que et permet sentir com a casa.

I tot això abans de les dotze de la nit... o sigui que la Ventafocs no va perdre cap sabateta de cristall.